Zijn weg in het verzet | Christian Gremmels

Zijn weg in het verzet

Dietrich Bonhoeffer : zijn weg in het verzet by Christian Gremmels
My rating: 4 of 5 stars

Een zeer beknopte biografie van de jaren ’30/’40 van Dietrich Bonhoeffer. In korte fragmenten wordt zijn inzet tegen het naziregime getoond. Vooral de verschuiving van appelleren naar actief meewerken aan het plan Hitler te vermoorden is boeiend. Bijzonder dat de kerk in Duitsland nog erg lang zich tegen het activistisch verzet tegen Hitler heeft uitgelaten, zelfs na de oorlog veroordelen ze nog de aanslagen op Hitlers leven.
Wil je in het kort kennismaken met Bonhoeffer, zijn gedachtegoed en zijn jaren in verdrukking dan is dit boek een aanrader. Wil je diepgravender en uitgebreider lezen over zijn leven, dan zal dit boek niet volstaan en zul je de biografie door Bethge of Metaxas moeten lezen.

View all my reviews