Mijn ziel keert zich stil tot God | Dietrich Bonhoeffer

Mijn ziel keert zich stil tot God

My Soul Finds Rest in God Alone: Sermons on the Psalms by Dietrich Bonhoeffer by Edwin H. Robertson
My rating: 5 of 5 stars

‘Mijn ziel keert zich stil tot God’ is de Nederlandse titel van deze bundel, waarin overdenkingen, preken en meditaties van Dietrich Bonhoeffer bij de psalmen zijn verzameld. De diepe gedachten die Bonhoeffer heeft in zijn moeilijke omstandigheden zijn soms onvoorstelbaar. Vanuit de gevangenis, een hopeloze situatie, heeft hij zicht op het eeuwige leven.
Ook eerder spraken de psalmen zijn hart al aan. Dagelijks las hij dan ook in de psalmen. Zijn overdenkingen zijn eenvoudig te lezen, maar soms moeilijk te doorgronden. Zijn gedichten (ook gebaseerd op de psalmen) zijn wellicht iets beter te doorgronden.

View all my reviews