Thomas Dekker – Mijn gevecht

Thomas Dekker - mijn gevechtThomas Dekker – mijn gevecht by Thijs Zonneveld
My rating: 3 of 5 stars

Dit boek vertelt de waarheid over de dopingperikelen in de Rabobankploeg, althans de waarheid van Thomas Dekker. Niemand wordt gespaard, maar zo extreem als de media het deed voorkomen bij het verschijnen van het boek, is het niet.
Ontgroenen in een wielerploeg gebeurt meerdere keren, met seks, drugs, doping en op de fiets. Ik vermoed dat grote delen van het boek waar zijn. Ik heb respect voor de manier waarop Thomas naar zichzelf durft te kijken. De woorden voor zijn ouders, zus en Linda, zijn ex-vriendin zijn louter positief en hij neemt volledig verantwoordelijkheid voor zijn wangedrag tegenover hen. Hoe hij schrijft over zijn ex-collega’s geloof ik ook, in topsport viert egoïsme hoogtij en de toen heersende cultuur speelde voor het sociale gedrag van de renners ook niet mee. Het laat duidelijk zien wat er gebeurt als je onder hoogspanning leeft en (te) veel geld hebt.
Bij zijn beschuldigingen aan het adres van zijn manager is minder duidelijk of het echt waar is. Ik denk dat Jacques Hanegraaf op zijn minst boter op zijn hoofd heeft, als manager van een jonge renner had hij meer moeten begeleiden, moeten behoeden voor een aantal zaken.
De schrijfstijl van Thijs Zonneveld zorgt ervoor dat het boek makkelijk wegleest en zo uit is.

View all my reviews