Dromen, Durven, Doen – Ben Tiggelaar

Dromen, Durven, Doen: Het managen van de lastigste persoon op aarde: jezelfDromen, Durven, Doen: Het managen van de lastigste persoon op aarde: jezelf by Ben Tiggelaar
My rating: 3 of 5 stars

Ben Tiggelaar geeft in het boek aan dat hij bij andere veranderboeken vaak aanliep tegen de moeite om het vervolgens in de praktijk te brengen, het doen. Hij wil daar juist in ‘Dromen, Durven, Doen’ in tegemoet komen. Helaas kan je ook dit boek niet onder je kussen leggen in de hoop dat het je verandert. (Al heb ik dat niet geprobeerd;-)
Hij komt met verschillende stappen om je eigen veranderproces in beeld te brengen, want dat we willen veranderen dat staat voor hem vast. Zeker, iedereen heeft wel de neiging om te veranderen, maar het idee dat veranderen, automatisch verbetering is, dat lijkt mij niet.
Het boek leest makkelijk weg, en handig zijn de puntsgewijze samenvattingen na elk hoofdstuk. De succesverhalen na elk hoofdstuk hadden voor mij niet gehoeven.
Wil je veranderen, dan kan je met dit boek (of alleen de samenvattingen) in de hand een leuk begin maken, maar denk niet dat dit boek de bepalend is. Wil je veranderen dan vraagt dat van jezelf discipline en doorzettingsvermogen of een situatie die je dwingt te veranderen. Daar kan geen boek tegenop. Wil je bekend raken met je eigen automatismen dan geeft Tiggelaar je wel handvatten. Maar verwacht geen wonderen van het lezen van een boek.

View all my reviews