De bezitlozen | Szilárd Borbély

De bezitlozen: Is de Messias al vertrokken?De bezitlozen: Is de Messias al vertrokken? by Szilárd Borbély
My rating: 4 of 5 stars

Wauw! Wat een goed boek! Rauw en puur geschreven, soms schokkend maar elk woord raak, doeltreffend om het schilderij te tekenen in je verbeelding.
Het stemt droevig om te beseffen dat dit niet gewoon verzonnen is. Het communisme in het oostblok creëerde de armoede en schraalheid zoals het gezin van de hoofdpersoon aan den lijve ondervond. Geen lid van de partij? Geen werk, geen werkeenheden, geen geld, geen eten. Lid worden? Dat kan niet, je bent jood of katholiek en in het communisme accepteren we geen godsdienst…. Wat doet het communisme nu nog in Noord Korea, Cuba, China, Wit Rusland…?
Het boek is geschreven vanuit het perspectief van een jongetje die een fascinatie heeft voor priemgetallen. Met zijn zus een klein broertje, moeder, vader, opa, een lelijke tante beleeft hij honger, spelen, lijden, rouw, psychische problemen etc.
View all my reviews