Alleen maar helden | Charles Lewinsky

Alleen maar heldenAlleen maar helden by Charles Lewinsky
My rating: 5 of 5 stars

Alle boeken die Lewinsky schrijft zijn het lezen meer dan waard. Ook dit is weer een heel goed boek, die je van kaft tot kaft verslindt.
Centraal staat het afgewezen proefschrift van een videotheekhouder over het dubieuze verleden van een Hollywoodster. Het verhaal beschrijft het onderzoek voor de scriptie en reconstrueert de gebeurtenissen in het dorp Kastelau, waar aan het eind van de oorlog een filmcrew neerstrijkt, voornamelijk om Berlijn te ontvluchten voor de geallieerde bommenregen.
De kunst van de schrijver is het verhaal op een creatieve manier weer te geven o.a. door gebruik van fictieve wikipediapagina’s, een dagboek van de scenarioschrijver en het interview met een van de B-acteurs van crew.
Zeer lezenswaardig.

View all my reviews
Bestel bij bol.com: