Sara, het meisje dat op transport ging | Lody van de Kamp

Sara, het meisje dat op transport gingSara, het meisje dat op transport ging by Lody van de Kamp
My rating: 3 of 5 stars

De boeken van Lody van de Kamp zijn vooral interessant vanwege de thema’s en de invalshoek. De rabbijn werpt de blik op onderbelichte gevolgen van de Tweede Wereldoorlog. Zo ook in dit boek, waarin Sara centraal staat, die op tijd Duitsland uit is gekomen, maar zonder ouders, zusje en broertje. Geen direct oorlogsslachtoffer dus, maar toch ook weer wel. Want hoewel zij het relatief goed heeft in Engeland komt de verschrikking van de oorlog daarna alsnog haar leven binnengedrongen als de weinige overlevenden je jouw verhaal compleet komen maken.
Het boek is literair niet van hoog niveau, leest lekker, maar vertelt vooral een verhaal dat je nog niet kent.

View all my reviews

Bestel via Bol.com: