De levens van Jan Six | Geert Mak

De levens van Jan SixDe levens van Jan Six by Geert Mak
My rating: 3 of 5 stars

Wederom kiest Mak voor een kapstok om geschiedenis te vertellen en wederom slaagt hij erin om zo laagdrempelig een heel spectrum van belangrijke ontwikkelingen in ons land door te geven. In dit geval is de familie Six de kapstok. Aan de hand van de Jannen leren we Amsterdam kennen vanaf de vroege gouden eeuw tot vlak na de oorlog.
De familie Six heeft als voorname familie een grote rol in de geschiedenis van Amsterdam en de Nederlandse kunstgeschiedenis. Een inkijkje in de aristocratie en de stempel op het leven in de stad. Toch bestond het grootste deel van de bevolking uit de ‘gewone man’ en die komt vanzelfsprekend niet veel aan bod.
Mak vertelt mooi en goed en het blijft interessant om je onder te dompelen in de zoektocht van de historicus door de levens van de Sixen.

View all my reviews