Johan Cruijff: Mijn verhaal | Johan Cruijff

Johan Cruijff: Mijn verhaalJohan Cruijff: Mijn verhaal by Johan Cruyff
My rating: 3 of 5 stars

Geen ambitie om coach of topvoetballer te worden, maar toch dit boek gelezen. Het boek is beduidend minder goed dan zijn voetbalspel. Hij geeft in de laatste maanden voor zijn dood (vandaag een jaar geleden) zijn visie op de verschillende ontwikkelingen in zijn leven als voetballer, coach en adviseur. Interessants vond ik het stukje waarop hij ingaat op de basisvaardigheden van voetbal. In begrijpelijke taal legt hij uit wat de linies zijn en wat volgens hem een goede speelstijl is.
Zeer subjectief is natuurlijk zijn mening over de diverse bestuurlijke relletjes waar hij bij betrokken was bij Ajax. Toch spreekt uit dit boek wel een heel duidelijke lange termijn visie die breder toepasbaar is dan alleen het voetbal. Toch lijkt het me het beste om JC te herinneren als een topvoetballer en een goede coach, die daarna zich ingezet heeft voor de maatschappij en sport in het bijzonder.

View all my reviews