Jezus en de vijfde evangelist | Fik Meijer

Jezus en de vijfde evangelistJezus en de vijfde evangelist by Fik Meijer
My rating: 2 of 5 stars

In een poging de tijd en plaats rondom Jezus te duiden aan de hand van de geschriften van Flavius Josephus slaat Fik Meijer de plank geregeld mis. Door zijn vooringenomen houding ten opzichte van Jezus lukt het hem niet een bepaalde vorm van objectiviteit te bereiken. De keuze voor zijn talloze tendentieuze bijvoeglijke naamwoorden doen veel afbreuk aan het verhaal dat hij wil vertellen. Zowel Josephus als de evangelisten legt hij naast zijn persoonlijke meetlat van geloofwaardigheid. Beiden komen niet rooskleurig uit de verf.
Zijn persoonlijke meetlat is er een van de redelijkheid en menselijk verstand. Dat de mogelijkheid bestaat dat het Goddelijke de menselijke redelijkheid te boven gaat is bij hem volkomen uitgesloten. Wil je kennis nemen van argumentatie tegen het christelijk geloof dan is het lezen van dit boek de moeite waard. Wil je daadwerkelijk meer lezen over het sociale en politieke landschap rondom het jaar 0 dan zijn er ongetwijfeld objectievere boeken te verkrijgen.

View all my reviews