Beter dan dit leven | P.J. den Admirant

Beter dan dit levenBeter dan dit leven by ds. P.J. den Admirant
My rating: 4 of 5 stars

Een handreiking over de vraag die zo vaak gesteld wordt aan hen die geloven. Waarom is er lijden in de wereld als er een almachtige God bestaat. Het boekje laat zien dat er waarschijnlijk geen antwoord is en de vraag misschien niet eens relevant, want lijden is er. Hoe ga je ermee om? Mag je in je lijden twijfelen aan God en je hem verwijten maken?
In twee delen worden deze vragen beantwoord. In het eerste deel wordt aan de hand van Job, lijden een plaats gegeven, met de vragen en vertwijfeling die daarbij komt kijken. In het tweede deel laat ds. den Admirant Paulus spreken door middel van Romeinen 8. Hierin laat hij zien dat ons lijden niet op zich staat, maar in het grote geheel van een wereld na de zondeval. De belangrijkste troost is dat de heerlijkheid die ons uiteindelijk staat te wachten vele malen groter is dan al ons lijden hier op aarde.
Het boekje leest eenvoudig en is een goed begin voor mensen actief in pastoraal werk. Voor een echte verdieping rond het thema, pijn en lijden zijn andere boeken verkrijgbaar.

View all my reviews