De vrijgevige God – Tim Keller

De Vrijgevige God: Recht naar het hart van het christelijk geloofDe Vrijgevige God: Recht naar het hart van het christelijk geloof by Timothy J. Keller
My rating: 5 of 5 stars

Volgens de schrijver is dit zijn beste boek. Het is niet dik, met een paar uur is het uit, maar het vertelt wel waar het om gaat in je leven. Centraal staat daarbij het verhaal van de verloren zoon, dat Jezus vertelt in Lukas 15. Dit boek moet je in huis hebben om het uit te kunnen lenen aan onchristelijke vrienden, mensen die de kerk hebben verlaten of twijfelaars in de kerk.
Zo leerzaam als Tim Keller hier de verhouding van twee zonen met elkaar en vooral met hun vader uitlegt zo duidelijk wordt het dat om Jezus te volgen, zijn volgelingen vaak in de weg staan. De reden dat mensen afhaken van de kerk blijk ik te zijn en met mij andere kerkgangers. De oudste zoon zou wel eens een reden kunnen zijn dat de jongste weg wilde….
Dit boek treft je in het hart, zelden werd de kern van het christelijk geloof zo krachtig verwoord. Lees De vrijgevige God, laat Hem je hart raken.

View all my reviews