Donderdagmiddagdochter – review

DonderdagmiddagdochterDonderdagmiddagdochter by Stevo Akkerman
My rating: 5 of 5 stars

Eerlijk en open, de schrijver stelt zich kwetsbaar op, is open over zijn eigen twijfel en zoeken. Ook de fouten die gemaakt worden, worden niet verzwegen. Het verhaal is aangrijpend, hoofdstuk één pakt je meteen en zet het verhaal neer.
Duidelijk komt naar voren waar veel mensen mee worstelen. Welk echtpaar krijgt niet te maken met verschillen in verwerking van gebeurtenissen?
Dat verstand in de weg zit voor geloof is ook herkenbaar, de vragen die gesteld worden zijn logisch, de antwoorden onbevredigend, hoe kan je dan blijven geloven?
Dit boek neemt je mee in de zoektocht die de auteur zelf maakt, het leest makkelijk weg. (ook door de omvang) Maar laat je waarschijnlijk niet gelijk los. De vragen die ik meeneem de komende tijd, gaan over de rol van de kerk, de mensen die een gemeente vormen. Hebben die gedaan wat redelijkerwijs van hen verwacht mag worden als ze zich volgeling van Jezus noemen? En hoe sta ik daar zelf in? Hoe sta ik tegenover een zoekend christen?

View all my reviews