Marginaal en missionair

Marginaal en missionair: kleine theologie voor een krimpende kerkMarginaal en missionair: kleine theologie voor een krimpende kerk by Wim Dekker
My rating: 3 of 5 stars

Helder en goed opgebouwd boek over een kleiner wordende kerk in een seculariserende samenleving. Wat heeft de boodschap van het geloof nu nog voor waarde? Is het wel reëel om te geloven en zo ja, dat geloof proberen uit te breiden. Dekker legt goed uit dat het geloof altijd een vorm van mysterie blijft, ondanks logische redeneringen en aanwijzingen, hij legt de vinger bij enthousiaste pioniers- en kerkplantinitiatieven en geeft richting in een zoektocht om zonder identiteitsverlies aansluiting te vinden in het denken van de 21ste eeuw.
Dit boek is vooral een mustread voor iedereen betrokken bij zending en evangelisatie. Of voor mensen die in hun dagelijkse omgang veel (kritische) ongelovigen tegenkomen.

View all my reviews