Waarom nou toch Algemeen Belang?

Op mijn vorige bericht kreeg ik veel en vooral ook verschillende reacties. Soms ongenuanceerd, maar vooral ook discussie. Discussie over de inhoud, maar ook of het wel verstandig is om mijn persoonlijke standpunt te ventileren. Mijn doel was om te laten zien dat binnen Algemeen Belang soms verschillend gedacht wordt over standpunten, maar dat daar juist binnen de partij ruimte voor is. Het mooie van deze ‘club’ is dat we er ook altijd uitkomen en dat beide uitersten in de partij tevreden naar huis gaan.

Juist hier hebben we een punt waarom ik zo blij ben dat ik bij Algemeen Belang hoor. Deze lokale partij die niet gebonden is aan de richtlijnen, of ‘waan van de dagideeën’ van de Haagse partijen, is binnen Elburg al 40(!) jaar een stabiele factor, die vaak op zoek is om een compromis te bereiken waar de identiteit van de behoudende groepen binnen Elburg gewaarborgd wordt, maar waar ook andersdenkenden tegemoet wordt gekomen. Een genuanceerde partij, die ondanks de diepe principiële wortels, voluit constructieve politiek bedrijft binnen de moderne samenleving.

De achterliggende jaren hebben het gelijk van Algemeen Belang bewezen. Wanneer we kijken naar principiële discussies werd binnen de partij een goed (en soms stevig) debat gevoerd, maar vervolgens een eenduidige lijn gekozen binnen de raad. Ook daarom is iedereen van harte welkom bij deze partij, die echt het Algemeen Belang wil dienen en niet dat van de hardst roepende. Een lijn die echter de afgelopen jaren bij een aantal partijen jaloezie oproept. Algemeen Belang heeft de zaakjes goed voor elkaar.

Algemeen Belang staat dicht bij de burger, het feit dat (zelfs meer dan) 50 mensen kandidaat wilde staan, laat zien dat de leden erg betrokken zijn. Iedereen kent minstens een van de kandidaten en kan hem/haar aanspreken en dat zorgt ervoor dat de politiek dichtbij is voor iedereen. Er is geen kloof tussen de burger en Algemeen Belang. Heeft u iets wat de politiek aangaat, bij Algemeen Belang kan je terecht en wordt er wat mee gedaan.

De komende verkiezingen kunt u uw keuze maken voor een van de 50 kandidaten van Algemeen Belang of een van de +/- 50 andere kandidaten. Een stem op Algemeen Belang is het waard omdat u te allen tijde terecht kunt bij degene op wie u stemt om verantwoording. Een stem die juist nu belangrijk is. Steeds meer taken komen vanaf het rijk naar de gemeente. Dit is het moment om lokaal invloed te hebben op deze taken. Bij onze lokale partij kunt u meepraten hoe elke euro waar besteed wordt. Er is geen landelijke richtlijn waar Algemeen Belang zich aan moet houden. Of het nu gaat om de zorg, de zondag, de jeugd of de toekomst, er is een partij die het beleid maakt zoals het past bij Elburg. Maatwerk, stabiel, principieel en zakelijk.