Tijden van duisternis | Tony Schumacher

Tijden van duisternis (John Rossett, #1)

My rating: 4 of 5 stars


Wat als het net even anders was gegaan? Wat als Engeland wel verslagen was aan het begin van de Tweede Wereldoorlog? In deze (Godzijdank) fictieve setting speelt deze spannende thriller zich af. De plichtsgetrouwe brigadier Rosset werkt voor de Duitsers, dezelfde Duitsers die hij bij bosjes gedood heeft toen de strijd nog niet beslist was. Door het Engelse verzet werden per ongeluk zijn vrouw en kind gedood. Hij werkt en doet wat hem gevraagd wordt. Wat moet hij anders…?
Hij zet joden op een trein, hij verzamelt ze in gebouwen en stuurt ze door meer niet. Ze worden toch aan het werk gezet op boerderijen in Frankrijk. Hij doet gewoon zijn werk en dit is nu zijn job.
Totdat er een joods jongetje op zijn pad komt, dit had zijn zoon kunnen zijn.
Hij kiest ervoor te doen wat hij moet doen en dat is niet zijn werk. De roman volgt hem bij de gevolgen van deze keuze. Met getrokken pistolen, folteringen, dood en verderf zet Rosset zich in om de kleine joodse jongen in veiligheid te brengen. Spannend van begin tot het eind.View all my reviews