Mythos | Stephen Fry

Mythos

Goden, godenzonen, sterfelijken, de Griekse mythologie is onbegrijpelijk en waar moet je beginnen als je er bijna niets van weet. Nou met dit boek. Stephen Fry schrijft op een aanstekelijke en vermakelijke manier over Zeus, Gaia, Hera, Hermes etc. Het boek is helder opgebouwd en verhaalt met humor de intriges en anekdotes van de totstandkoming van de aarde en natuurlijk ook van de sterrenhemel die we aan deze goden te danken hebben.
Opvallend vind ik de paralellen met verhalen uit verschillende wereldreligies, zoals ‘mijn eigen’ christendom. Ook hier vinden we bijvoorbeeld een zondvloed en een vader die zijn zoon offert. Dus ook als je er niets van de mythologie gelooft zitten er zeker herkenbare elementen in en is het zinvol om hier kennis van te nemen.

View all my reviews