Laura H. | Thomas Rueb

Laura H.

Laura H. by Thomas Rueb

My rating: 4 of 5 stars


Bizar verhaal dat in fictie als ongeloofwaardig zou worden afgedaan, maar het is echt gebeurd. Door het boek en veel van de recensies wordt Laura (en de mensen rondom haar) voor de lezer als ’the good one’ neergezet, daar heb ik wel m’n twijfels bij. Omdat de overheid en OM fouten maken is de andere kant niet automatisch de goede.
Ouders, school en instellingen falen in haar jeugd. Maar dat rechtvaardigt niet de keuzes die ze vervolgens zelf maakt. (Maar maken het wel verzachtende omstandigheden)
Zij is het die kiest voor de islam, zij kiest voor een leven met een radicale moslim. En zo kiest zij ook voor het kalifaat en IS. In mijn ogen dus terecht dat er strafvervolging plaatsvond en ook een veroordeling is gevolgd.
Dat neemt allemaal niet weg dat het een bizar verhaal is dat ook respect voor deze jonge vrouw oproept. Zeker haar inzet voor de kinderen en doorzettingsvermogen om uiteindelijk het kalifaat te verlaten zijn bewonderenswaardig.
Het is aanrader om te lezen want je gelooft je ogen af en toe niet. En na afloop blijft vooral hangen: wat gun ik deze jonge vrouw een normaal leven met echte liefde en rust.View all my reviews