Het beste wat we hebben | Griet Op de Beeck

Het beste dat we hebbenHet beste dat we hebben by Griet Op de Beeck
My rating: 4 of 5 stars

Open en eerlijk vertelde Griet Op de Beeck haar verhaal over misbruikt te zijn als kind bij de DWDD. Kapstok om dit te vertellen was haar nieuwe boek ‘Het beste wat we hebben’. Dit fictieve verhaal heeft ook wel degelijk dit thema. Het toont de impact van misbruik op een gezin, waar vader dader is, zusje slachtoffer, moeder van ‘niets’ weet en de hoofdpersoon Lucas, zijn zus gelooft en bijstaat in de strijd die jaren later nog gestreden moet worden met psychiaters, hulpverleners en een eigen geest die tegenwerkt.
Lucas zelf is in zijn midlife aanbeland, en ook zijn mentale gesteldheid kan teruggevoerd worden op zijn jeugd. Zijn baan, zijn vrouw, zijn huidige leven is het niet. Maar wat wel? Er een eind aan maken of op het laatste moment voor de sprong je roeping vinden…
Ongemakkelijk thema, maar zo goed dat het zo verwoord wordt. Dit boek leest prettig, zoals alles wat Griet Op de Beeck schrijft. Soms herkenbaar, je voelt het ongemak, de spanning bij keuzes die gemaakt (moeten) worden. Zeker ook door het thema een boek dat gelezen moet worden, opdat het bijdraagt aan een veiliger milieu waar kinderen zorgeloos kunnen opgroeien.

View all my reviews

[bol_product_links block_id=”bol_59d9f9524bec0_selected-products” products=”9200000075700031,9200000083081701″ name=”Het beste wat we hebben” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FF0000″ deliverytime_color=”FF0000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]