De dood van Murat Idrissi | Tommy Wieringa

De dood van Murat IdrissiDe dood van Murat Idrissi by Tommy Wieringa
My rating: 4 of 5 stars

Jong en op vakantie op zoek naar je roots. Als …Marokkaan in Nederland en als Nederlandse toerist in Marokko, wat is dan je identiteit? Waar hoor je bij?
Omdat je nu eenmaal weinig geld hebt of omdat je ziet hoe beroerd leven in een krottenwijk is, tegen wil en dank krijg je een ‘gelukszoeker’ als smokkelwaar mee in je auto terug naar Europa. De overtocht duurde alleen te lang voor de jonge Marokkaan en hij stikt in de kofferbak onder de bagage. En nu. Dit is in het kort dit boekje van Tommy Wieringa.
De vier sterren komen vooral door de manier waarop hij het thema van omkomende migranten aan de wereld voorstelt. Het boek had zeker uitgebreider gemogen en de inleiding is een wat gemakkelijke copy-paste uit een willekeurige encyclopedie, maar het leest fijn en is binnen een paar uur uit.

View all my reviews

Bestel bij Bol.com: