Sonny Boy – Annejet van der Zijl

Sonny BoySonny Boy by Annejet van der Zijl
My rating: 3 of 5 stars

Boeken die zich afspelen in de Tweede Wereldoorlog moet je blijven lezen. Nooit zal het namelijk tot je doordringen hoe het echt was om deel te hebben aan de verschrikkingen die toen plaatsvonden, zo ook in dit boek van Annejet van der Zijl.
De setting is wat anders dan het gemiddelde boek vanwege de voorgeschiedenis van de hoofdrolspelers, waarbij Suriname, Protestantisme vs Katholicisme en echtscheiding (toen nog ongebruikelijk) een rol hebben. Het eind is droevig, maar doet je beseffen wat een zegen het is om in vrijheid te leven.
De schrijfstijl is verhalend, soms wat te herhalend, maar niet zo dat het je in het boek trekt, een dag niet lezen kan ook. En dat is jammer, bij een echt goed boek wil je alsmaar door, zelfs als het uit is.

View all my reviews