Judas – Amos Oz

JudasJudas by Amos Oz

My rating: 5 of 5 stars

Judas, verrader. Een synoniem in veel talen, ook in de onze. Maar wat is precies een verrader? Dit boek, diepe wijsheden verwikkeld in een goedlopend verhaal, neemt je mee in het begrip verrader. Heeft een verrader niet ook een positieve kant? Is de verrader soms juist niet degene die de weg plaveit voor degene die hij verraadt?
Amos Oz is een meesterverteller. Ook in dit boek neemt hij je mee naar Jeruzalem, naar de straatjes in de beginjaren van de staat Israël, toen Jeruzalem verdeeld was in een Joods en een Jordaans gedeelte. De onafhankelijkheidsoorlog, de voortdurende controverse tussen Arabieren en joden en de onmogelijkheid om vreedzaam naast elkaar te wonen vormen het decor van het verhaal van een voormalige student die bezig was met een onderzoek naar de Joodse kijk op Jezus. In de zoektocht naar zichzelf na het afbreken van zijn studie komt hij in huis bij een jonge weduwe en haar schoonvader. De discussies die hier in huis worden gevoerd, (of zijn het monologen) nemen je mee in de zoektocht naar verraad.
Lees dit boek en geef deze man de Nobelprijs voor de literatuur

View all my reviews