Goed werk – Tim Keller

Goed werk - ons dagelijks werk en Gods plan voor de wereldGoed werk – ons dagelijks werk en Gods plan voor de wereld by Timothy Keller
My rating: 4 of 5 stars

Voor veel christenen is het een vraag, hoe praktiseer ik mijn geloof ik mijn dagelijkse werk, zeker als mijn werk geen christelijk karakter heeft? Deze vraag kent verschillende antwoorden, van zeer moralistische evangelist worden, tot het verbergen omdat religie achter de voordeur hoort.
Tim Keller pakt het anders aan, geen pasklaar antwoord, maar een leidraad met overwegingen voor verschillende beroepsgroepen. De Bijbel is de basis voor je persoonlijk leven, dus ook op je werk.

Wat mij persoonlijk erg aansprak kwam tegen het einde van het boek, hoe kan het toch dat niet christenen ook goede dingen doen, zelfs wel beter presteren dan ik? Soms lijkt het zelfs wel of God de andere kant beter lijkt te helpen. Het onderwijs van Keller legt goed uit dat we zo’n genadige God hebben, die voor iedereen genadig is. En dat ik (ook als ik geloof) niet een minder zondig mens ben dan elk ander. Elke goede daad, elk goed werk is genade van God, ook als iemand het niet erkend als zijnde genade van God.

Het boek sluit af met de manier waarop in de Redeemer Church in New York oog is voor de schakel werk en geloof. Dit is heel leerzaam, in ons land is hier nog vrij weinig aandacht voor, binnen de lokale kerken kan hier zeker meer aandacht voor zijn.

View all my reviews