Lila – Marilynne Robinson

Lila (Gilead, #3)Lila by Marilynne Robinson
My rating: 5 of 5 stars

Geweldig geschreven boek. De achtergrond van de hoofdpersoon wordt gebruikt als kapstok om haar gevoelens binnen haar huwelijk te beschrijven, maar lijkt me heel veel voor te komen in huwelijken ook waar geen alternatieve opvoeding bij een van beide partners heeft plaatsgevonden.
De knellende band van het huwelijk, de sociale rol van een kerk, de vriendschap tussen de twee oude predikanten maakt dit deel in de reeks over het plaatsje Gilead weer een pareltje in (christelijke) literatuur. De wat trieste setting wordt heel zorgvuldig beschreven, het aanhalen van de theologische vragen vergt van Marilyn Robinson veel inlevingsvermogen en dat doet ze fenomenaal.
Het soort boek wat je snel uit wil lezen, maar nooit uit wil hebben. Ik kijk uit naar een volgend deel over een van de personages uit Gilead.

View all my reviews